vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Lagere omzet maar met betere marge voor Zalando
Beeld: Zalando

Lagere omzet maar met betere marge voor Zalando

(ABM FN-Dow Jones) Zalando heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet onder druk zien staan, nu consumenten weer vaker fysieke winkels bezoeken, maar de marge steeg en de outlook voor heel het jaar werd aangescherpt. Dit bleek donderdag uit cijfers van de online retailer.

In het afgelopen kwartaal werd een omzet geboekt van bijna 2,6 miljard euro, dat was een jaar eerder nog ruim 2,6 miljard euro. De brutotransactiewaarde daalde met 1,8 procent naar 3,7 miljard euro.

Onder de streep restte een winst van 56,6 miljoen euro tegen 14,0 miljoen euro een jaar eerder. De aangepaste EBIT steeg van 77,4 naar 144,8 miljoen euro bij een marge van 5,7 procent. Daarmee lag de marge een stuk hoger dan de 3,0 procent in het tweede kwartaal van 2022.

"In dit tijdelijk uitdagende retailklimaat hebben we de efficiëntie binnen fulfillment en marketing verbeterd", aldus CFO Sandra Dembeck in een toelichting. "Deze maatregelen werpen hun vruchten af dit jaar, waarbij de EBIT bijna verdubbelde in het tweede kwartaal."

Voor 2023 mikt Zalando op een omzetdaling tot 1 procent of een -stijging tot 4 procent, terwijl de brutotransactiewaarde met 1 tot 7 procent kan stijgen. Wel verwacht Zalando met beide doelstellingen aan de onderkant van de bandbreedte uit te komen, zo meldde het donderdag. 

Maar er was ook positief nieuws. De aangepaste EBIT zal tussen de 300 en 350 miljoen euro uitkomen en niet langer tussen de 280 en 350 miljoen euro, waar eerder op werd gerekend.  

Het aandeel Zalando stijgt donderdag ruim 8 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!