vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Zal nieuwe fabriek in Eemshaven betere resultaten opleveren voor TKH?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Moeizame start TKH, verbetering op komst
Beeld: Corporate video TKH

Zal nieuwe fabriek in Eemshaven betere resultaten opleveren voor TKH?

TKH Group heeft last van een moeilijke markt, ook in het eerste kwartaal. Betere tijden zouden echter moeten volgen, als klanten eenmaal door hun voorraden heen zijn en als de nieuwe fabriek in Eemshaven zich uit gaat betalen.

TKH is dit jaar wat moeizaam van start gegaan. Zo is de omzet met 10,9% gedaald naar €421,0 miljoen. Een behoorlijk deel van die daling komt door de verkoop van TKH France in de tweede helft van 2023, maar ook zonder dit soort effecten is de omzet afgenomen: organisch was de krimp -4,3%.

De Ebitda is organisch met 21,2% gedaald naar €41,2 miljoen. De Ebitda-marge ligt daarmee op 9,8%, dat is een stuk onder de normale marge die boven 12% ligt. Complete cijfers heeft TKF niet gepresenteerd, dat doet het twee maal per jaar.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!