vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Redactioneel

 1. Slotcall: chippers waaronder cijferend ASMI redden AEX op laatste moment

  De AEX-index sloot na een zwabberende handelsdag uiteindelijk rond het vorige slot. De chippers boden dapper tegenwicht aan de koersdaling van Unilever.

 2. Stem op uw favoriete AEX-aandeel voor maart

  Wat gaat de AEX doen? En welk aandeel wordt de parel van maart? Doe mee aan een nieuwe meting van het Nationaal Beleggerssentiment!

 3. Waarom verkopen insiders Alfen?

  Insiders bij Alfens snelst groeiende afdeling energieopslag verkochten de dag na de cijfers flinke plukken aandelen.

 4. Walt Disney gaat eindelijk geld verdienen met streaming

  De resultaten van Walt Disney verbeteren aanmerkelijk door kostenbesparingen en een sterke afname van het verlies bij streaming. Die lijn zal de komende jaren verdere winststijging opleveren.

  Het aandeel Walt Disney is dit jaar met bijna 20% gestegen, vooral door een meevallend eerstekwartaalrapport en goede vooruitzichten voor de rest van 2024.

 5. Shopify groeit hard door

  Shopify gaat inmiddels al weer een tijdje mee, maar het groeit nog steeds als kool terwijl er van winst nauwelijks sprake is. Het bedrijf is nog altijd volop aan het investeren in verdere groei.

  Op 13 februari heeft Shopify de kwartaalcijfers gepubliceerd. De omzet is met 24% gestegen tot $2,1 miljard, wat beter was dan verwacht. Gecorrigeerd voor de verkoop van de logistieke activiteiten kwam de groei zelfs uit op maar liefst 30%.

 6. Europese bankensector zal voorzieningen slechte leningen zien oplopen

  Niet alleen in de VS staat er flink wat spanning op de commerciële vastgoedmarkt: ook in Europa zullen banken moeten afschrijven op uitstaande leningen.

  Het is niet alleen de CRE-markt in de VS die met problemen kampt: ook in Europa worstelt de sector met relatief hoge rentes, herfinancieringsissues en leegstand, al is de situatie niet zo slecht als op de Amerikaanse commerciële vastgoedmarkt.

 7. Knaus vliegt op omzetcijfers en helpt voorsprong modelportefeuille vergroten

  Wereldwijd werden afgelopen week nieuwe beursrecords gevestigd. Een van de opvallendste stijgers in onze modelportefeuilles was nieuwkomer Knaus Tabbert.

  De koers van de Duitse caravanproducent Knauss vloog op sterke, voorlopige omzetcijfers. Maar er was meer goed nieuws.

 8. AEX begint met een stapje terug en de centrale banken komen weer in beeld

  De markten nemen even adempauze. Op de agenda prijken vooral macrocijfers, maar nabeurs is er ASMI.

 9. Chinese aandelen stampen de bodem aan

  De Chinese beurs mag uit de ziekenboeg. Technisch lijken oude bodems stand te houden, maar van structureel herstel is nog geen sprake.

 10. Slotcall: donkere wolken hangen ook boven de AEX, chippers houden schade beperkt

  De AEX sluit 0,3% lager en we doen een rondje langs de velden bij Ahold Delhaize, Aegon, ASR, DSM-Firmenich, Exor, NN Group, Shell, UMG, Aalberts, Arcadis, Aperam en Heijmans.

 11. Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

  De jaarcijfers van biotechfonds Galapagos zijn van ondergeschikt belang. Het nieuws dat er een onderzoeksprogramma rond een ontstekingsziekte werd gestaakt, is echter een tegenvaller.

  De jaarcijfers van Galapagos vallen dankzij de verkoop van Jyseleca vorig jaar mee, maar zijn van sterk ondergeschikt belang. Helaas voor beleggers heeft het biotechbedrijf voorlopig weinig te bieden. De onder Paul Stoffels flink gewijzigde strategie is weliswaar helder, maar het zal nog jaren duren voordat duidelijk wordt of dat tot successen (lees: nieuwe geneesmiddelen) zal leiden.

 12. Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

  PostNL rekent op een lastig 2024, waarbij met name de vrije kasstroom onder druk zal komen te staan. Dat is niet goed voor de financiële buffers.

  Na de tussentijdse update van precies een maand geleden vormden de definitieve jaarcijfers van PostNL geen verrassing meer. De vooruitzichten die het bedrijf schetst voor dit jaar vallen echter toch wel weer tegen.

 13. Lage Europese gasprijs suggereert einde energiecrisis

  De gasprijs begeeft zich inmiddels alweer op het niveau van voor de Russische invasie in Oekraïne. Is de energiecrisis definitief voorbij?

  De prijs van de benchmark TTF - Title Transfer Facility - noteerde afgelopen vrijdag €22,53 per megawattuur (MWh), het laagste niveau sinds mei 2021. Dat roept de vraag op of de Europese energiecrisis definitief ten grave kan worden gedragen.

 14. Wix: het risico waard

  Investeerder Pat Dorsey gaat voor Wix, een platform voor het bouwen van websites.

  Koers en omzet vertoonden de afgelopen tien jaar een spectaculaire groei. Maar risico’s zijn er ook.

 15. AEX heeft moeite een richting te bepalen, maar het is stilte voor de storm

  De futures duiden op een besluiteloos begin van een opnieuw enorm drukke beursweek. Cijfers PostNL zijn weinig verrassend. Buffett zit op een enorme berg geld.