vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Redactioneel

 1. Slotcall: kom op nou AEX, Besi toch, tech en recessie en toch kwartje?

  AEX slut -0,08%. Besi kan ook dalen en loopt tech rally op laatste benen? Avantium, Vastned, W'have, Ekopak, bitcoin en Fed kwartje.

 2. Welk vastgoedfonds is het meest recessiebestendig: Wereldhave of Vastned?

  Hoewel Wereldhave en Vastned zich in dezelfde sector begeven, valt dat in de beurskoers van de twee bedrijven niet terug te zien. Is het verschil terecht?

  Terwijl de koers van Wereldhave het dit jaar behoorlijk goed doet, staat het aandeel Vastned onder druk. Welk vastgoedfonds heeft de beste papieren?

 3. Rekenen met Avantium

  Avantium zal volgens onze berekeningen opnieuw een beroep op de kapitaalmarkt moeten doen. We verwachten het dit najaar.

  De Beleggersdesk heeft eind maart Avantium weer toegevoegd aan het lijstje fondsen dat door ons wordt gevolgd. Reden er na enkele jaren afwezigheid weer aandacht aan te besteden, is dat het concern inmiddels een voor beleggers cruciale fase nadert.

 4. Ekopak neemt (te) veel hooi op zijn vork

  Het waterzuiveringsbedrijf is vol vertrouwen in de toekomst, maar beleggers nemen wat gas terug nu de forse groei hapert. Ekopak neemt veel hooi op zijn vork.

  Ekopak, gevestigd in het Belgische Tielt, ziet de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet, zo staat vetgedrukt boven het jaarbericht dat het bedrijf eind maart wereldkundig maakte. De groei zit er inderdaad nog altijd stevig in, maar beleggers zijn wat kritischer geworden nu de expansie in de tweede jaarhelft toch een stuk minder bleek te zijn dan over de eerste jaarhelft.

  Is de scepsis terecht?

 5. Nee! Ja hoor, één keer raden wie gisteren Coinbase op de dip kocht

  Cathie Wood van Ark! Hoe en waarom?

 6. Artificial Intelligence-boom lokt nieuw geld naar de markt

  Beleggers lijken bang de AI-boot te missen. Hoewel de bredere financiële markten vooral zijwaartsen, geldt dat niet voor een handjevol tech darlings.

  Enkele jaren geleden, we praten over 2020, raakten de financiële markten in een vrije val. Reden? Corona liet zijn lelijke gezicht zien. De AEX verloor in korte tijd zo'n 35% van zijn waarde.

  Veel particuliere beleggers trokken de stoute schoenen aan en stortten zich massaal op aandelen. Buy the dip, be gready when others are fearful en meer van dergelijke oeroude Wall Street-wijsheden deden weer eens opgeld. Momenteel klinkt echter vooral een wat jongere beurskreet: FOMO, oftewel fear of missing out. Wat is wijsheid?

 7. Het is Besi en de rest voorbeurs, feniks bitcoin en nu de koersen nog

  AEX indicatie is vlak. Heel veel Besi, TSMC, Nasdaq 100 en SOX, cryptogeweld, Apple, Disney, Pinduoduo, Just Eat en AF-KLM.

 8. Robuuste instroom van kapitaal ondersteunt de AEX

  Actieve kopers ondersteunen de markt in een nieuwe aanloop naar de top van begin april.

 9. Slotcall: Verlies AEX beperkt door eindsprint, Coinbase op de grill

  AEX finisht met een klein verlies. Coinbase ligt op de grill, maar crypto's houden zich opmerkelijk goed staande. Chippers duiken en VIX daalt verder.

 10. Recordomzet voor Booking.com

  Booking.com heeft de pandemie nu officieel achter zich gelaten met een flinke omzetgroei. De winstgevendheid is nog niet op niveau, maar ook op dat vlak komt verbetering.

  Booking.com heeft toch minder last van de hoge inflatie en lastige economische omstandigheden dan eerder ingeschat. Er werd afgelopen kwartaal een recordomzet gedraaid. De winstgevendheid zit nog niet op het oude niveau, maar is al wel flink verbeterd.

 11. Warren Buffett permitteert zich een borrel

  In het portefeuilleoverzicht van Berkshire Hathaway valt de naam van een nieuwkomer op: het Britse drankenconcern Diageo. Waarom trekt dit aandeel de aandacht van Buffett?

 12. Philips en DSM-Firmenich op favorietenlijstje particuliere beleggers

  Beleggers zien het zonniger in, zo blijkt uit een nieuwe meting van het Nationaal Beleggerssentiment door IEX, waaraan 1.149 beleggers hebben deelgenomen.

 13. Spannende maand voor certificaathouders Triodos Bank

  Bezitters van Triodos Bank-certificaten hebben er circa drie jaar op moeten wachten. De handel zal eind deze maand weer worden hervat.

  Hoewel het uiteraard voor certificaathouders een opluchting zal zijn dat zij na circa drie jaar weer bij hun kapitaal kunnen, valt het sterk aan te bevelen dat zij eerst grondig de spelregels van het multilateraal handelsplatform doornemen. Er zitten namelijk de nodige haken en ogen aan.

 14. Deze IEX-ers komt u tegen op de Beleggersdag

  Op 30 juni treft u vele CEO's en beleggingsstrategen in het wild, maar ook deze bekende IEX-gezichten op het podium.

 15. Fantasie en drama voorbeurs en niet één, maar twee 'one more thing's?

  AEX-indicatie is -0,2%. Apple Vision Pro dus, Besi, NN, JET, ViaPlay, SEC vs Binance, Intel, TSMC, ASML en 'more more thing' uit China?