Redactioneel

 1. Slotcall: AEX gooit handdoek in de ring, TomTom op de grill en Trump-effect is overal voelbaar

  AEX sluit 0,8% lager, TomTom op de grill, crypto schiet als een raket omhoog en lange rentes op Amerikaanse obligatiemarkt vliegen.

 2. Moeilijke markt blijft chemiereus BASF parten spelen

  In de afgelopen maanden heeft BASF geanticipeerd op minder groei voor elektrische auto’s. De hele chemiesector heeft het echter al lange tijd zwaar. Inmiddels zijn er wel voorzichtige tekenen van herstel zichtbaar. Geduld blijft voorlopig echter vereist.

  Met de halfjaarcijfers in aantocht is het een goed moment om het Duitse chemiebedrijf BASF onder de loep te nemen. Het aandeel staat sinds onze vorige analyse flink lager, terwijl BASF zelf een aantal strategische beslissingen heeft genomen.

 3. Beleggers laten zich niet van de wijs brengen door de recordniveaus van de financiële markten

  Hoewel er van euforie onder beleggers weinig sprake lijkt, wordt er flink geïnvesteerd in verder stijgende koersen.

  De vrees dat de uitslag van de Franse verkiezingen tot koersdruk op de Europese financiële markten zou leiden, is vooralsnog niet bewaarheid. Sterker nog, uit cijfers van BlackRock blijkt dat de instroom in Europese aandelen-ETF's onverminderd doorgaat.

 4. Financiële doelen TomTom niet meer haalbaar

  Navigatiespecialist TomTom is zoals door analisten al was voorzien ook in het tweede kwartaal verlieslatend geweest.

  Het bedrijf spreekt van uitdagende marktomstandigheden, verlaagt de cashflow-outlook voor dit jaar en laat de doelen voor 2025 los. Wel wist het een interessante deal met Microsoft te sluiten.

 5. Barrick Gold levert opnieuw fraai rendement op

  Goudproducent Barrick Gold heeft opnieuw het gestelde koersdoel bereikt onder invloed van de oplopende goudprijs. Een update.

  Goud is om diverse redenen gevraagd. Onder andere oplopende geopolitieke spanningen, behoefte aan diversificatie van beleggers en uiteraard de impact van inflatie zijn oorzaken van de opmars van het edelmetaal.

 6. AEX opent beursweek waarschijnlijk met chagrijn en dat geldt helemaal voor TomTom

  Futures kleuren lichtrood. TomTom trekt outlook in, bitcoin krijgt vleugels en VS in shock na aanslag op Trump.

 7. Return of the smallcaps

  De smallcapindex is door de recente opleving uit de correctieve langetermijnfase gebroken.

 8. Vooruitblik: ontspoorde overheidsfinanciën bedreiging voor bullmarkt

  Halfjaarcijfers ASML, TomTom, Nedap, Sligro, Goldman Sachs, BofA, Netflix, PPG, rentebesluit ECB, Fed Beige Book, en meer.

  Er is op veel plekken, waaronder in de IEX BeleggersPodcast, al flink gediscussieerd over 'de grote rotatie'. Komt er nu eindelijk een einde aan de verschroeiende koersrally van Big Tech ten faveure van de sterk achtergebleven traditionele aandelen?

 9. Slotcall: fraaie dag- én weekwinst AEX en NX Filtration maakt de blits

  Jawel, alwéér een nieuwe record voor de AEX. NX Filtration speelt zich in de kijker, bankencijfers VS slecht ontvangen en we blikken alvast vooruit op Q2-cijfers TomTom.

 10. IEX Beleggerspodcast: Is dit het begin van de Grote Rotatie?

  Analisten Robbert Manders en Hildo Laman over de comeback van smallcaps, het Q2-cijferseizoen, Tesla, NX Filtration en het alarmsignaal van de Buffett-indicator.

 11. Lees-, kijk- en luistertips voor de zomer

  Tips voor in de hangmat van analisten en redacteuren van IEX.

 12. NX Filtration ruilt nieuwe CEO alweer in, ervaring blijkbaar geen vereiste

  Opnieuw een verandering in het management van NX Filtration. Eind deze maand vertrekt de huidige CEO, ondanks dat hij er net een jaar zit. Op hetzelfde moment start ook de kersverse nieuwe financieel directeur.

  De stoelendans dwingt NX Filtration om de Capital Markets Day voorlopig uit te stellen. Hier wilde het bedrijf tegelijk met de opening van de nieuwe fabriek een update geven van de marktontwikkelingen en de uitrol van het businessplan.

 13. Nadert een recessie in de VS? Dit zegt de verrassend accurate Walmart-indicator

  Als winkelpatronen verschuiven van duurdere winkels naar discountketen Walmart, vertraagt de economie en neemt het risico op een recessie toe. Dus bij Walmart is niet alleen alles te koop, het is ook een goede recessie-indicator.

 14. Lager Wall Street op meevallende inflatiedata is goed nieuws voor beleggers

  Duidelijk meevallende Amerikaanse inflatiecijfers leidden tot een flink lager Wall Street. Dat lijkt niet met elkaar te corresponderen.

 15. Een dubbeltje op zijn kant voorbeurs nadat de Magnificent 7 even niet zo magnificent zijn

  Op Wall Street kregen techaandelen een draai om de oren. Azië doet het iets beter.