Column

 1. Return of the smallcaps

  De smallcapindex is door de recente opleving uit de correctieve langetermijnfase gebroken.

 2. Op defensie-aandelen moet je goed richten: welke liggen er technisch het best bij?

  Defensie-aandelen presteren wisselend. Selectief zijn is hier een must. Zó liggen Thales, Thyssen Krupp, Airbus, Rheinmetall BAE Systems en de VanEck Defense UCITS ETF er technisch bij.

 3. Amerikaanse banken liggen op koers

  Amerikaanse banken, zoals JP Morgan Chase, Wells Fargo, BlackRock en Citigroup, die deze week het cijferseizoen aftrappen, liggen er technisch goed bij. De bankensector deint prima mee met de rest van Wall Street.

 4. De zon op de Japanse beurs gaat weer schijnen

  Met verse koersrecords gaat de zon op de Japanse beurs weer schijnen. De Nikkei hervat de uptrend en ligt er technisch prima bij.

 5. Bitcoin technisch uitgeblust

  Bitcoin oogt technisch uitgeblust. Lagere toppen wijzen op vermoeidheid. Met de steun $56.528,55 onder druk dreigt het kelderluik zich te openen.

 6. Omgevingsfactoren bevestigen uitbraak AEX nog niet

  De vorming van een hogere koerstop lijkt de opmaat voor een grotere stijging, maar de moneyflow en de a/d-ratio bevestigen dat nog niet.

 7. De Nasdaq staat aan het begin van de volgende sprong omhoog

  Techaandelen nemen de leiding in de opmars. Met verse all-time highs in de Nasdaq wordt de bullmarkt op Wall Street nieuw leven in geblazen.

 8. De CAC40 trekt weer bij

  Europese aandelen hebben, onder druk van de volatiliteit in Parijs, wat ingeleverd. Dankzij pullbacks is er slechtst beperkte technische schade en ziet het er op lange termijn nog prima uit voor bijvoorbeeld de AEX.

 9. AEX stagneert, maar lange uptrend blijft intact

  Op de langetermijn beschikt de Nederlandse beurs over een prima technische conditie. Enkel op de korte termijn zijn er wat haarscheurtjes.

 10. Tracker op de sector halfgeleiders

  Technisch bewegen halfgeleiders in een uptrend. Maar is deze sector niet te ver op de muziek vooruitgelopen? We beoordelen de halfgeleider-ETF van VanEck.

 11. Goede vooruitzichten bij verzekeraars

  In de verzekeringssector zijn signalen dat er na een positief eerste halfjaar nog verdere koersstijging in het vat zit.

 12. Business cycle komt op stoom: 'it giet oan'

  De uitermate sterke technische plaatjes op nagenoeg alle aandelenbeurzen signaleren economische voorspoed: 'it giet oan'.

 13. Obligaties raken in zwang

  De rentestijging stagneert. De eerste lagere top wijst zelfs op een mogelijke rentedaling. Op basis van technische analyse lijken er kansen in obligaties te komen.

 14. Laatste kans! Volg 10 masterclasses en interviews met 5 CEO's

  Vrijdag is het zo ver: de IEX Beleggersdag. Meer dan 20 sprekers maken hun opwachting, onder wie de CEO's van Unilever, NN en Flow Traders! De beste beleggingsexperts zullen u voorzien van waardevolle info en kooptips, waarmee u uw rendement kunt vergroten.

 15. MSCI World-index kan nog veel verder omhoog

  De MSCI World-index oogt technisch uitstekend voor de volgende bullmarkt. Ook de sector halfgeleiders staat klaar voor een nieuwe rally.