Column

 1. Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet

  We zien barsten in de uptrends. Bovendien liggen de beste beleggingsmaanden achter ons. De technische plaatjes suggereren echter Buy-the-Dips.

 2. Olieprijs nog niet uitgebroken

  Ruwe olie doet een stapje terug met de koerstoppen van september vorig jaar in zicht. Voor Brent rond $95,84 en voor WTI op $94,57. Olie is nog niet uitgebroken.

 3. Paniekbarometer springt op Alert-fase I

  Hoewel de technische schade op aandelenmarkten beperkt is, slaat de Europese paniekbarometer uit naar de hoogste stand in 6 maanden. Deze geeft nu Alert-fase I aan.

 4. ASML oogt wispelturig

  ASML ligt er op langere termijn zeer sterk bij. Maar op korte termijn lekt er juist kapitaal uit het aandeel weg. Wellicht dat een pullback naar €777 nieuwe kansen biedt.

 5. Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken

  Nu Just Eat Takeaway de dalende trend heeft verlaten, tekent zich een hogere bodem af. Maar de barrière €15,99 moet nog gebroken worden.

 6. Nederlandse beurs is alive and kicking

  De Nederlandse beurs ligt er technisch prima bij. Een eventuele tussentijdse correctie zou de sterke conditie alleen maar bevestigen.

 7. Prima technische plaatjes Amerikaanse banken

  Amerikaanse banken, trappen deze week traditioneel het cijferseizoen af. Technisch liggen de banken er prima bij, de meeste hobbels zijn opgeruimd. Dit biedt steun aan Wall Street.

 8. Duikvlucht Boeing versus Airbus in de wolken

  Boeing heeft technische problemen, alsmede een zwak technisch plaatje. Concurrent Airbus daarentegen gaat het voor de wind.

 9. Paniekbarometer slaat licht uit

  Op Europese beurzen haperen enkele uptrends, zij het zonder veel technische schade. De Europese paniekbarometer loopt op, maar geeft nog geen alarmfase aan

 10. Zien we de eerste scheurtjes in de chippers op Wall Street?

  Bij de chippers op Wall Street zien we kleine barstjes in de uptrends. De technische schade is vooralsnog beperkt, maar we zijn wel zeer alert.

 11. Ook op Wall Street blijven tussentijdse winstnemingen uit

  Wall Street heeft haar oude barrières overtuigend gebroken. Maar ook hier zien we, net als in Europa, geen echte correcties of pullbacks. Of toch wel?

 12. Aandelenmarkt zuigt vers geld naar zich toe

  De sterke technische conditie van de Nederlandse beurs wordt begeleid door de instroom van vers kapitaal.

  Hoewel de AEX de laatste dagen wat volatiel en grillig oogt, is de uptrend intact. Daarbij valt op dat er nog steeds nieuw kapitaal de aandelenmarkt instroomt.

 13. De gasprijs moet zich uit een flink dal zien te werken

  De gasprijzen hebben afgelopen maanden een flinke schuiver gemaakt. Technisch wordt het negatieve sentiment bevestigd door neerwaartse trends op de gasmarkt.

 14. Goud wordt opgepoetst

  Het technische plaatje van de goudprijs glimt en glanst aan alle kanten. Alle barrières van de afgelopen vier jaar zijn opgeruimd. De weg naar boven ligt open.

 15. De Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan de Nasdaq naar 20.000 punten?

  De Nasdaq en de largecaps van de S&P 500 zitten al 15 jaar in een stijgend trendkanaal. Liggen verdere stijgingen in het verschiet?