vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Column

  1. Omgevingsfactoren bevestigen uitbraak AEX nog niet

    De vorming van een hogere koerstop lijkt de opmaat voor een grotere stijging, maar de moneyflow en de a/d-ratio bevestigen dat nog niet.

  2. De Nasdaq staat aan het begin van de volgende sprong omhoog

    Techaandelen nemen de leiding in de opmars. Met verse all-time highs in de Nasdaq wordt de bullmarkt op Wall Street nieuw leven in geblazen.

  3. De CAC40 trekt weer bij

    Europese aandelen hebben, onder druk van de volatiliteit in Parijs, wat ingeleverd. Dankzij pullbacks is er slechtst beperkte technische schade en ziet het er op lange termijn nog prima uit voor bijvoorbeeld de AEX.

  4. AEX stagneert, maar lange uptrend blijft intact

    Op de langetermijn beschikt de Nederlandse beurs over een prima technische conditie. Enkel op de korte termijn zijn er wat haarscheurtjes.

  5. Tracker op de sector halfgeleiders

    Technisch bewegen halfgeleiders in een uptrend. Maar is deze sector niet te ver op de muziek vooruitgelopen? We beoordelen de halfgeleider-ETF van VanEck.

  6. Goede vooruitzichten bij verzekeraars

    In de verzekeringssector zijn signalen dat er na een positief eerste halfjaar nog verdere koersstijging in het vat zit.

  7. Business cycle komt op stoom: 'it giet oan'

    De uitermate sterke technische plaatjes op nagenoeg alle aandelenbeurzen signaleren economische voorspoed: 'it giet oan'.

  8. Obligaties raken in zwang

    De rentestijging stagneert. De eerste lagere top wijst zelfs op een mogelijke rentedaling. Op basis van technische analyse lijken er kansen in obligaties te komen.

  9. Laatste kans! Volg 10 masterclasses en interviews met 5 CEO's

    Vrijdag is het zo ver: de IEX Beleggersdag. Meer dan 20 sprekers maken hun opwachting, onder wie de CEO's van Unilever, NN en Flow Traders! De beste beleggingsexperts zullen u voorzien van waardevolle info en kooptips, waarmee u uw rendement kunt vergroten.

  10. MSCI World-index kan nog veel verder omhoog

    De MSCI World-index oogt technisch uitstekend voor de volgende bullmarkt. Ook de sector halfgeleiders staat klaar voor een nieuwe rally.

  11. Adempauze bitcoin kan nieuwe kansen bieden

    Bitcoin is de afgelopen maanden op adem gekomen van de forse koersstijging van het afgelopen jaar. Het technisch plaatje blijft ondanks de correctie positief.

  12. AEX naar 1000 punten en hoger

    De AEX heeft overtuigend een zeer positieve katapultbodem afgerond. Op langere termijn kan de duizend-puntengrens zelfs gepasseerd worden.

  13. Belgische beurs moet achterstand goedmaken

    De Belgische beurs is de afgelopen jaren per saldo nauwelijks wat opgeschoten, al lijkt daar nu wel verandering in te komen.

  14. De S&P500 staat aan het begin van een nieuwe bullmarkt

    Meerdere langetermijn koopsignalen op de grafiek van de S&P500 bieden een koersdoel van 6.900 punten. Posities vasthouden en bijkopen op dips is het devies.

  15. Nederland-Frankrijk: 1-0

    Technisch beschikt de Nederlandse beurs over een prima conditie. Na de recente dip van CAC40 staat de Franse beurs al 0-1 achter. En dan moet de wedstrijd nog beginnen.