vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Redelijke jaarstart voor Barrick Gold dankzij hoge goudprijs’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Is het aandeel Barrick Gold koopwaardig na kwartaalcijfers?
Beeld: iStock

Redelijke jaarstart voor Barrick Gold dankzij hoge goudprijs

Redelijke eerstekwartaalcijfers bij goudproducent Barrick Gold en vooral ook: zonnige vooruitzichten voor de komende periode.

Goudproducent Barrick Gold kwam half april met licht teleurstellende productiecijfers naar buiten. Inmiddels zijn recent ook de eerstekwartaalcijfers gepresenteerd. Ook die kregen een licht negatieve ontvangst van beleggers. Toch waren deze helemaal zo slecht nog niet. Onlangs stond er een nieuwe all-time high voor goud op het koersenbord van rond de $2.400.

Nadien is de goudprijs weer wat teruggevallen, onder invloed van de perceptie dat de Fed de rente nog langer 'hoog' zal houden en iets afnemende geopolitieke spanningen. Dat laatste speelt een belangrijke rol bij de goudprijs, maar laat zich - uiteraard - bijzonder lastig voorspellen.

Structureel geldt dat de vraag naar fysiek goud op een hoog niveau blijft.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!