vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Producentenprijzen eurozone blijven dalen
Beeld: ABM Financial News

Producentenprijzen eurozone blijven dalen

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de eurozone zijn in maart opnieuw gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Op maandbasis daalden de producentenprijzen in maart met 0,4 procent. In februari bedroeg de daling nog 1,1 procent. Er werd door economen rekening gehouden met een afname van 0,5 procent.

Op jaarbasis daalden de producentenprijzen in maart met 7,8 procent. Een maand eerder was dit nog een daling van 8,5 procent.

De daling was vooral toe te schrijven aan lagere energieprijzen. Exclusief de prijzen voor energie stegen de producentenprijzen in maart met 0,2 procent op maandbasis. Op jaarbasis was er in maart een prijsdaling van 1,3 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!