vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Amazon werkt hard om AI-achterstand in te halen’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Amazon werkt hard om AI-achterstand in te halen
Beeld: ANP

Amazon werkt hard om AI-achterstand in te halen

Amazon liet over het eerste kwartaal mooie cijfers zien met een breed gedragen groei. Over de toekomst is het e-commercebedrijf positief en dus verhoogt het de investeringen aanzienlijk.

Amazon zag in het eerste kwartaal de omzet met 13% toenemen tot $143,3 miljard. Alle drie de segmenten deden het goed met een groei voor de Noord-Amerikaanse en internationale e-commerce-activiteiten van 12% en 10%. De groei van AWS - de clouddivisie van Amazon - wakkerde weer aan met 17%, maar blijft daarmee nog steeds flink achter bij de bijna twee keer zo hoge groei van de clouddivisies van Microsoft en Alphabet.

De operationele winst groeide tot $15,3 miljard van $4,8 miljard vorig jaar. Maar deze groei werd vooral mogelijk gemaakt door de slechte cijfers van vorig jaar, omdat het bedrijf te veel geïnvesteerd had tijdens de pandemie toen het extra hard groeide. AWS is nog altijd de belangrijkste bijdrager aan de operationele winst: voor de divisie kwam die neer op $9,4 miljard.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!