vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Beursblik: inderdaad zwakke jaarstart voor TKH
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: inderdaad zwakke jaarstart voor TKH

(ABM FN-Dow Jones) TKH Group is 2024 inderdaad zwak begonnen. Dit concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING maandag in een rapport.

"Hoewel we rekenden op een zwak eerste kwartaal, lag de omzet 4 procent onder onder taxaties en de EBITA viel zelfs 26 procent lager uit", schreef Hollestelle.

Volgens TKH waren deze tegenvallers vooral het gevolg van kosten die het bedrijf maakt voor nieuwe fabrieken en omdat klanten hun voorraden terugbrengen. "Maar het zei ook dat het tweede kwartaal aanzienlijk beter zal worden en [TKH] herhaalde de outlook voor 2024."

ING heeft een koopadvies op TKH met een koersdoel van 52,00 euro. Het aandeel daalde maandag, na een negatieve opening, 0,3 procent naar 39,84 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!