vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Voorbeurs: Vlak begin nieuwe handelsweek verwacht

De Amsterdamse beurs gaat maandag vermoedelijk vrijwel onveranderd van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,1 procent. 

Afgelopen week daalde de AEX onder druk van de halfgeleideraandelen ASML, ASMI en Besi op weekbasis nog met 1,2 procent naar een slotstand van 851,78 punten. 

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de definitieve inflatiecijfers in de eurozone in februari.

AEX future

De future op de beurs in Amsterdam laat wat verzwakking zien nu de stijgende fase is afgebroken. De stijgende trend gaat over in een meer neutraal koersverloop met als belangrijkste steunzone momenteel 849 punten, gevormd door de bodems vanaf medio februari.

Voorlopig mag een zijwaarts koersverloop worden verwacht boven deze steun en onder de laatste toppen rond 876 punten.

 

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot