vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Resultaten Microsoft zijn wake-up call: AI zorgt voor extra groei ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Microsoft: extra groei door AI
Beeld: iStock

Resultaten Microsoft zijn wake-up call: AI zorgt voor extra groei

Microsoft groeide harder dan verwacht en kon de vraag zelfs niet aan. Nu gaat het extra investeren in de clouddiensten.

Microsofts resultaten over het derde kwartaal van fiscaal 2024 waren beter dan verwacht, met een omzetstijging van 17% en een stijging van de operationele winst met 23%.

De goede resultaten had het vooral de danken aan de sterke resultaten van de cloud-divisie. Daarin steeg de omzet 23% en zo was die met $35,1 miljard goed voor meer dan de helft van de totale inkomsten. Deze sterke toename werd mogelijk gemaakt door de forse groei van Azure, waar de omzet met 31% toenam. Daarmee groeide het harder dan de clouddiensten van Alphabet. Marktleider Amazon rapporteert dinsdagavond; de groei van AWS blijft al langer achter bij die van Microsoft en Alphabet.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!