vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Hoopgevende signalen van Solvay, maar welke impact krijgt de PFAS-zaak? ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Solvay verrast en ziet eindelijk weer volumegroei
Beeld: Solvay

Hoopgevende signalen van Solvay, maar welke impact krijgt de PFAS-zaak?

Een positief eerste kwartaal voor Solvay. Geholpen door volumegroei en kostenbesparingen slaagde het chemiebedrijf erin de marktverwachtingen te verslaan. De outlook voor 2024 lijkt bovendien goed haalbaar.

In het eerste kwartaal van 2024 heeft chemiebedrijf Solvay de verwachtingen voor zowel de omzet als het Ebitda-resultaat overtroffen. Op jaarbasis wezen de cijfers in lijn met de moeilijke marktomstandigheden in de chemiesector nog wel op flinke krimp.

Een opsteker was dat de volumes in Q1 met 2,5% stegen, de eerste volumegroei voor het concern in zeven kwartalen. De prijzen lagen op jaarbasis nog wel 14,5% lager. CEO Philippe Kehren noemt het daarom nog te vroeg om te spreken van een herstel.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!