vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Nederlandse beurs blijft technisch in orde

Nederlandse beurs blijft technisch in orde

Het cijferseizoen is inmiddels goed onderweg en veel grote namen hebben hun boeken reeds geopend voor beleggers. Tot nog toe valt het aantal negatieve verrassingen mee en is de schade in het technisch beeld van de aandelenbeurzen zeer beperkt.

De Europese beurzen blijven vandaag gesloten in verband met de Dag van de Arbeid. Vanaf morgen kunnen beleggers zich weer richten op de kwartaalcijfers van onder andere Wolters Kluwer, Signify en ArcelorMittal, die later deze week hun cijfers publiceren.

De Nederlandse beurs heeft al een aantal maanden een afwachtende houding aangenomen, waarbij de index per saldo nauwelijks is opgeschoten. Toch ligt het technisch plaatje er niet slecht bij en zijn alle cruciale steunniveaus nog intact.

AEX-index: mogelijk nieuwe hogere koersbodem

De AEX-index beweegt sinds begin dit jaar zijwaarts rond 760 punten en bevindt zich daar momenteel ook.

Het technisch plaatje klaarde onlangs wat op nadat de correctieve fase werd afgebroken en een nieuwe aanval op de weerstand rond 772 punten werd ingezet. Deze aanval werd afgeslagen en de AEX moest een stap terug doen.

De index heeft de top van eind maart opgevangen en een nieuwe opleving is ingezet. Dit zou een nieuwe hogere koersbodem kunnen gaan opleveren, wat wijst op een aantrekkende vraag. 

Het beeld klaart pas verder op na een doorbraak boven de weerstand rond 772,23 punten. Dan kunnen er hogere koersniveaus worden opgezocht.

 

 

Langetermijn-beeld oogt nog positief

Het langetermijn beeld van de AEX index oogt ondanks de aarzeling van de afgelopen maanden nog positief. Vanaf eind vorig jaar is een patroon van hogere toppen en bodems zichtbaar, wat wijst op een aanhoudende vraag.

De AEX heeft onlangs de oude weerstand rond 730 punten teruggetest en is hiervan opgeveerd. De nieuwe hogere koersbodem bevestigt het positieve beeld. Zolang de AEX boven de steun van de voorliggende toppen rond 730 punten beweegt, handhaven we onze positieve visie. 

Het langetermijn koersdoel houden we staan op 829 punten. Hiervoor dient wel de tussenliggende weerstand rond 772 punten te worden overwonnen.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot
AEX 878,71 -0,12 -0,01% 02 mei

Laatste nieuws

  1. 02 mei Coinbase verslaat verwachtingen ruimschoots
  2. 02 mei Apple verslaat verwachtingen
  3. 02 mei Galapagos handhaaft verwachte cashburn
  4. 02 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  5. 02 mei Wall Street sluit hoger
  6. 02 mei Koersalarm: Paramount in de lift door overname-interesse Sony
  7. 02 mei Olieprijzen consolideren
  8. 02 mei Wall Street koerst hoger
  9. 02 mei Europese beurzen sluiten lager
  10. 02 mei Solide groei UMG