vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Loopt het dividendrendement van Signify gevaar door zwakke jaarstart?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Signify: blijft het aandeel koopwaardig?

Loopt het dividendrendement van Signify gevaar door zwakke jaarstart?

Signify heeft opnieuw een moeizaam kwartaal achter de rug, waarbij vooral de omzetkrimp van 12,5% een tegenvaller was. Desondanks houdt het concern vooralsnog wel vast aan de eerder gegeven outlook voor dit jaar.

Dat wordt dan op zijn zachtst gesteld een flinke uitdaging, gezien de matige jaarstart.

Zoals gesteld viel de omzetontwikkeling bij Signify wat tegen, al werd er sowieso wel op een lagere omzet gerekend: een daling van 12,5% tot €1,47 miljard versus €1,68 miljard over 1Q23. Tegenzittende valutakoersen drukten de sales met 2,6%, maar daarvoor gecorrigeerd gaat het nog altijd om een daling van zo'n 10%.

Het ging beter bij onder andere de Amerikaanse professionele tak, maar de verkopen in China vielen tegen, evenals het Europese professionele segment. De Europese economie draait ronduit matig en dat voelt Signify direct in zijn omzet. Wel wist het concern zijn aangepaste brutomarge verder op te krikken tot 41,2% (1Q23: 39,3%).

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!