vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Feds Barkin: huidig monetair beleid Fed kan inflatie naar gewenste niveau brengen
Beeld: Federal Reserve

Feds Barkin: huidig monetair beleid Fed kan inflatie naar gewenste niveau brengen

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie is hardnekkiger dan verwacht en dan werd gehoopt, maar de huidige monetaire beleidskoers van de Fed zou de inflatie uiteindelijk moeten terugbrengen naar het gewenste niveau. Dit zei de voorzitter van de Richmond Fed, Thomas Barkin maandag in een toespraak voor de Columbia Rotary Club in Columbia.

Met een solide arbeidsmarkt en een veerkrachtige economie kan de Fed een afwachtende houding aannemen met het wijzigen van de rentetarieven, zei hij.

"De inflatiecijfers van begin 2024 waren teleurstellend voor degenen die dachten dat de inflatiestrijd achter de rug was, zei Barkin maandag. Hij is van mening dat de volledige impact van de hogere rentetarieven zijn weg nog moet vinden naar de economie.

"Ik ben van mening dat al de verkrapping van de Fed de economie uiteindelijk verder zal vertragen", zei Barkin. 

Hij zei er optimistisch over te zijn dat het huidige restrictieve tariefniveau de economische vraag kan drukken en de inflatie weer op het niveau van de doelstelling van de Fed van twee procent kan brengen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!