vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Er begint een patroon te ontstaan bij Meta: hoe zorgelijk is dit? ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Déjà vu bij Meta platforms
Beeld: © iStock

Er begint een patroon te ontstaan bij Meta: hoe zorgelijk is dit?

Meta Platforms heeft mooie cijfers gepresenteerd over het eerste kwartaal. Maar de groei in het tweede kwartaal zal een stuk lager zijn, en het bedrijf schroeft de investeringen in AI op, zonder dat dit op korte termijn zal bijdragen aan de resultaten.

We hebben het al vaker gezien: Meta maakt bij de kwartaalcijfers bekend dat de een kostenpost flink hoger zal uitvallen om in te zetten op een ontwikkeling waarvan nog onzeker is wanneer die geld gaat opleveren en hoeveel. Dit was in 2022 het geval, en dit lijkt de herhaling.

Met de eigenlijke cijfers van Meta was eigenlijk niets mis. De omzet is met 27,3% gestegen naar $36,5 miljard. Dat is een nog iets hogere groei dan in het voorgaande (4e) kwartaal, met 24,5%. De omzetstijging komt door een..... verder lezen? Word abonnee!

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!