vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

AEX index lijkt een hogere koersbodem te vormen

De Amsterdamse beurs is woensdag hoger geopend. Een uur na opening van de beurzen, koerste de AEX 0,6 procent hoger op 711,97 punten. 

Onder de hoofdfondsen steeg Prosus met 3,4 procent, na goede prestaties van Tencent in Hongkong, en Heineken met 2,3 procent. Shell leverde juist 2,6 procent in na een forse daling van de olieprijzen. 

ABN AMRO steeg met 2,9 procent tot 14,27 euro, nadat Deutsche Bank het koersdoel voor de bank verhoogde van 16,00 naar 18,00 euro. TKH schreef 1,3 procent bij, terwijl oliedienstverlener SBM Offshore juist 2,9 procent verloor. (ABM)

AEX index

De beurs in Amsterdam lijkt door de nieuwe opleving een mogelijke hogere koersbodem te vormen binnen de neutrale fase van de afgelopen weken. De hogere koersbodem volgt na een eerste test van de weerstandszone tussen 713 en 715 punten.

De index heeft duidelijk een nieuwe aanloop nodig om een succesvolle aanval op de weerstand in te zetten. Na een doorbraak van de weerstand zal het beeld verder opklaren en kan het herstel worden voortgezet richting de oude top rond 741 punten.

De AEX lijkt op korte termijn wat steun te hebben gevonden rond 706 punten en kan vanaf hier een nieuwe aanval op de weerstand in te zetten. Mocht de index alsnog onder deze steun terugzakken, dan zal de index verder kunnen corrigeren binnen de bandbreedte. De volgende steun wacht aan de onderzijde rond 792 punten.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot