vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Olieprijs blijft onder druk staan

Olieprijs blijft onder druk staan

Ondanks de aanhoudende onrust in het Midden Oosten en de onzekerheid die dit met zich meebrengt over de levering van olie is de olieprijs de afgelopen weken hard onderuit gegaan. Zorgen over economische groei in onder andere Amerika en China zorgt voor afnemende vraag naar olie. Het technisch plaatje van de olieprijs is hierdoor flink verzwakt.

De olieprijs (West Texas Intermediate) is onlangs afgeketst op de toppen van oktober en november vorig jaar rond $92. Olie heeft hierdoor de herstelfase, die begin deze zomer werd ingezet, afgebroken en draait omlaag. De voorliggende koerstoppen rond $80 hebben de daling niet weten op te vangen waarmee de eerdere verbeteringen ongedaan zijn gemaakt. 

Nu de olieprijs ook is teruggevallen onder haar 200-daags gemiddelde, lijkt de trend definitief te draaien. De volgende steunzone waar de olieprijs zou kunnen worden opgevangen ligt pas tussen $61 en $64, waar de bodems van eerder dit jaar wachten.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot