vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Japanse beurs test belangrijk vangnet

Japanse beurs test belangrijk vangnet

De beurs van Japan heeft de afgelopen maanden, in lijn met het sentiment op de wereldwijde aandelenbeurzen, wat terrein moeten prijsgeven. Door de correctie heeft de Nikkei 225 index een belangrijk vangnet bereikt.

De Japanse beurs wist in mei opwaarts uit te breken uit een langetermijn neutrale fase, die plaatsvond onder de weerstand op 30.750 punten. De opwaartse uitbraak heeft de oude stijgende fase vanaf 2012 een nieuwe impuls gegeven.

De recente correctie vormt een pullback naar het voormalige uitbraakniveau, waarmee de eerdere uitbraak kan worden bevestigd. Indien de index rond het huidige koersniveau wordt opgevangen en een hogere koersbodem weet te vormen, zal de opwaartse trend nogmaals worden bevestigd.

Zolang de Nikkei 225 index boven de steunzone 30.300 - 30.750 punten beweegt, blijft het beeld positief en handhaven wij ons langetermijn koersdoel op het all-time high uit 1989 op 38.957 punten.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot