vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
UnitedHealth presteert beter dan verwacht
Beeld: United Health

UnitedHealth presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) UnitedHealth heeft in het tweede kwartaal van 2023 de verwachtingen overtroffen en verhoogde de outlook voor heel het jaar. Dit maakte het Amerikaanse gezondheidszorg- en verzekeringsconcern vrijdag voorbeurs bekend.

De totale omzet steeg in het tweede kwartaal met 15,6 procent op jaarbasis naar bijna 93 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een omzet van 90,75 miljard dollar. De omzet bij Optum steeg met krap 25 procent tot 56,3 miljard dollar. 

De nettowinst steeg naar 5,47 miljard dollar ten opzichte van 5,07 miljard dollar een jaar eerder.

Per aandeel betekent dit een winst van 5,82 dollar tegen 5,34 dollar een jaar eerder. 

Exclusief eenmalige posten overtrof de aangepaste winst per aandeel van 6,14 dollar de FactSet-consensus van 5,99 dollar.

Outlook

Voor 2023 verhoogde het bedrijf zijn aangepaste winstverwachting van 24,50 tot 25,00 dollar per aandeel, naar 24,70 tot 25,00 dollar per aandeel.

Voorbeurs reageert het aandeel positief en noteert een kleine drie procent hoger. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!