vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Geslaagde turnaround Ontex wordt onvoldoende weerspiegeld in waardering ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Beursexit dreigt voor aandeel Ontex na geslaagde turnaround
Beeld: iStock

Geslaagde turnaround Ontex wordt onvoldoende weerspiegeld in waardering

De turnaround bij luierfabrikant Ontex kan zonder meer als afgerond en geslaagd worden beschouwd. Een beurs-exit dreigt.

Luierfabrikant Ontex heeft enkele bewogen jaren achter de rug: een snelle blik op de koersgrafiek spreekt in dat verband boekdelen. Een te agressieve expansiestrategie leidde tot een te hoge schuldenlast. Het concern had daardoor geen buffer meer om de impact van de hoge inflatie op te vangen.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf schoon schip gemaakt, diverse activiteiten van de hand gedaan, snoeihard bespaard op de kosten en zijn de Belgen weer in rustiger vaarwater aanbeland. Toch valt de koersontwikkeling tot nu toe wat tegen. De kans dat Ontex nog lang op de beurs noteert, is evenwel klein.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!