vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Fors lagere omzet voor BASF
Beeld: BASF

Fors lagere omzet voor BASF

(ABM FN-Dow Jones) BASF heeft in het afgelopen kwartaal 13,4 procent minder omzet geboekt door aanzienlijk lagere volumes, terwijl de EBIT en nettowinst de analistenverwachtingen juist ruim overtroffen. Dit meldde de Duitse chemiereus woensdagmiddag.

BASF boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 20,0 miljard euro, in vergelijking met 23,1 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten rekenden op een omzet van 21,8 miljard euro.

De EBIT bedroeg in het afgelopen kwartaal 1.867 miljoen euro, tegenover 2.785 miljoen euro een jaar eerder. Maar de analistenconsensus rekende op een daling tot 1.533 miljoen euro.

Op aangepaste basis verwacht BASF een EBIT te rapporteren van 1.931 miljoen euro, in vergelijking met 2.818 miljoen euro vorig jaar en een consensus van 1.599 miljoen euro.

Onder de streep resteerde afgelopen kwartaal een nettowinst van 1.562 miljoen euro, tegenover 1.221 miljoen euro vorig jaar. Analisten rekenden op een nettowinst van 1.081 miljoen euro.

Op 27 april publiceert BASF de definitieve resultaten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!