vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag voor de tweede opeenvolgende dag lager gesloten, terwijl de gesprekken over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas voortduren.

De WTI-prijzen schommelden dinsdag rond het laagste niveau in bijna vijf weken. De juni-future sloot op maandbasis 1,49 procent lager.

De recente dalingen komen als een opluchting voor zowel centrale banken als consumenten, zei analist Stephen Innes van SPI Asset Management.

De speculatie over de kans dat WTI de drempel van 100 dollar per vat overschrijdt is sterk afgenomen, zei de analist. Deze verschuiving in het sentiment kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan "verminderde zorgen over verstoringen van de Iraanse productie, na de afgemeten reactie van Israël op eerdere drone-aanvallen", voegde hij toe.

Ondertussen "moet de aandacht ook worden gericht op de vredesbesprekingen, aangezien vooruitgang op dit vlak verder zou kunnen bijdragen aan een daling van de olieprijzen", aldus Innes.

The Wall Street Journal meldde dinsdag dat Israël bereidt is de komende dagen een delegatie naar de gesprekken te sturen om te praten over een stopzetting van de gevechten in de Gazastrook, terwijl Arabische bemiddelaars Hamas onder druk zetten om voorwaarden voor een staakt-het-vuren te aanvaarden voordat Israël zijn eerder aangekondigde militaire operatie in Rafah begint.

De analist verwacht dat de markt voor ruwe olie volatiel zal blijven, als gevolg van de een reeks onzekerheden, waaronder de groei van de olievraag, de kans op verstoringen in de olieaanvoer en de toekomstige productiestrategie van OPEC+.

"Deze dynamiek onderstreept de voortdurende uitdagingen en complexiteit binnen het oliemarktlandschap", zei Innes.

De juni-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,70 dollar, ofwel 0,85 procent, lager op 81,93 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!