vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Nog veel werk aan de winkel voor Intel ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Nog veel werk aan de winkel voor Intel
Beeld: iStock

Nog veel werk aan de winkel voor Intel

Ondanks dat Intel een aardige groei liet zien, zijn de zorgen rond het bedrijf de laatste tijd weer toegenomen - met name nu de resultaten van de Foundry-activiteiten voor het eerst werden uitgesplitst.

Intels Q1-omzet kwam met $12,7 miljard uit in het midden van de guidance; een plus van 9%. De brutomarge verbeterde wel aanzienlijk: van 34,2% naar 41,0% door onder andere kostenbesparingen. Netto bleef er een verlies van $400 miljoen over, maar dat is beter dan de $2,8 miljard verlies van vorig jaar.

Eerder deze maand kondigde Intel een nieuwe bedrijfsstructuur aan waarin de productie- en verschillende ontwerpactiviteiten uitgesplitst worden. Voorheen was dat niet het geval en werd de externe foundrydienst, die chips maakt voor andere bedrijven, apart genoemd. Dat is nu niet meer het geval.

Volgens deze nieuwe methode werden de cijfers over 2023 opnieuw gepresenteerd.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!