vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Omzet Super Micro Computer ruimschoots verdriedubbeld
Beeld: ABM Financial News

Omzet Super Micro Computer ruimschoots verdriedubbeld

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van Super Micro Computer is het afgelopen kwartaal ruimschoots verdriedubbeld, terwijl de door AI aangedreven hausse voort denderde. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse producent van onder meer chips die worden ingezet voor kunstmatige intelligentie.

CEO Charles Liang zei dat de sterke vraag naar AI-georiënteerde producten het bedrijf in staat stelde marktleider te worden. Hij voegde er aan toe dat het bedrijf verwacht marktaandeel te winnen naarmate het aanbod van nieuwe producten toeneemt,

Het concern boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 402,5 miljoen dollar, ofwel 6,56 dollar per aandeel, in vergelijking met 85,8 miljoen dollar, ofwel 1,53 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten geraadpleegde door FactSet Research rekenden op een winst per aandeel van 5,42 dollar.

De aangepaste winst bedroeg 6,56 dollar per aandeel, wat meer was dan de 5,74 dollar per aandeel waar analisten op rekenden.

De omzet is ten opzichte van een jaar eerder ruimschoots verdrievoudigd tot 3,85 dollar, wat minder was dan de 3,96 miljard dollar waar analisten op rekenden.

Outlook

In het lopende kwartaal verwacht het concern een omzet van 5,1 tot 5,5 miljard dollar en een winst van 7,62 tot 8,42 dollar per aandeel.

Het aandeel Super Micro Computer noteerde dinsdag in de elektronische handel nabeurs 8,8 procent lager.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!