vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
British American Tobacco toont verbetering

British American Tobacco toont verbetering

Samenvatting

  • British American Tobacco breekt de dalende trend af
  • Divergentie met RSI-indicator wijst op mogelijke bodemvorming
  • Doorbraak boven recente toppen maakt speculatieve posities mogelijk, voor langetermijn nog te vroeg

De dalende trend bij British American Tobacco company maakt de laatste maanden plaats voor een meer neutraal koersverloop. Dit duidt op mogelijke bodemvorming en geeft aan dat vraag en aanbod dichter bij elkaar komen. Of kopers uiteindelijk doorslaggevend kunnen zijn zal de komende maanden moeten blijken.

Het fonds heeft een zwaar jaar achter de rug. Lagere toppen en bodems toonden dat verkopers het voor het zeggen hadden en de koers bleef bewegen onder het 200-daags gemiddelde. Ook momenteel wordt er bewogen onder de 200-dagen lijn, maar deze begint sinds het neutrale koersverloop wel af te vlakken.

De bodems tussen juni en december van 2023 vormen divergentie met de RSI-indicator. Sinds deze divergentie is er een neutraal verloop zichtbaar, met steun rond 2264 en weerstand rond 2424 (bodems van eind vorig jaar en recente toppen). Om opnieuw te verbeteren zal de koers boven de toppen van dit jaar moeten breken, waarna tevens een test van het 200-daags gemiddelde staat te wachten.

Hoewel het sentiment enigszins verbeterd adviseren we voorlopig voorzichtig te blijven. Bij een doorbraak boven de weerstand en de 200-dagen lijn kunnen speculanten eventueel een kleine positie innemen, anticiperende op een groter koersherstel. Voor defensieve posities zal British American Tobacco eerst de contouren moeten gaan vormen van een opwaartse trend. Hier is het nu absoluut nog te vroeg voor.

 

 

Bij een doorbraak onder de steunzone verzwakt het technische plaatje opnieuw behoorlijk en zal onze interesse in het fonds afnemen. Bij een doorbraak boven de weerstand wordt de top van september 2023 het volgende opwaartse koersdoel. De upside is beperkt, waardoor we na een uitbraak slechts ruimte zien voor een speculatief ritje. Een voorwaarde hiervoor is wel dat de koers terugkeert boven de 200-dagen lijn, die nipt boven de weerstand ligt. 


Tom Nederhoff is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Tom Nederhoff

Analyse door: Tom Nederhoff

Tom Nederhoff is als junior technisch analist verbonden aan de IEX Group. In 2018 ontdekte Tom zijn interesse voor het maken van technische analyses en sindsdien heeft hij dit niet meer los kunnen laten. Binnen de TA focust hij zich met name op bewegingen in price ranges en patronen die zich veelvuldig herhalen. Ooit gestart ...

Meer over Tom Nederhoff