vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Nasdaq Composite index bereikt plafond

Nasdaq Composite index bereikt plafond

De Amerikaanse technologiesector heeft de laatste weken een sterke opleving laten zien na de correctie van afgelopen zomer. Veel technische plaatjes zijn flink opgeklaard en oude all-time highs worden weer opgezocht of zelfs gebroken.

Ook het technisch beeld van de Nasdaq Compositie index, die het koersverloop van alle aan de Nasdaq beurs genoteerde aandelen volgt, is door de recente opleving sterk opgeklaard. De correctieve fase is afgebroken en een mogelijke hogere koersbodem wordt zichtbaar.

De index is nu wel aanbeland aan de onderkant van een zware weerstandszone, gevormd door enkele oude toppen en bodems. Sinds begin 2022 heeft deze zone tussen 14.330 en 14.550 punten meerdere keren als plafond gediend voor de index.

De kans is hierdoor groot dat de Nasdaq Compositie index, na een test van de weerstand, ook nu weer een stap terug zal moeten doen. Wellicht dat er na de vorming van een nieuwe hogere koersbodem voldoende kracht kan worden verzameld om een succesvolle aanval uit te voeren.

Abonnees van Tostrams bekijken in de Tostrams video-update van deze week een uitgebreide analyse van de Nasdaq Composite index. 

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot