vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Duitse beurs richt vizier voorzichtig weer omhoog

Duitse beurs richt vizier voorzichtig weer omhoog

De Duitse beurs heeft de afgelopen weken een volatiel koersverloop laten zien, maar is per saldo niet veel opgeschoten. De DAX index leek halverwege vorige maand opwaarts uit te breken, maar deze poging werd al snel geneutraliseerd. Na een nieuwe test van de steun rond 15.660 punten is de index de afgelopen dagen wel weer wat opgeveerd.

De DAX index heeft nu de correctieve fase verlaten en vormt een mogelijke hogere koersbodem. Deze zal worden bevestigd na een doorbraak boven de weerstand rond 16.080 punten. Dan kan de index in eerste instantie herstellen richting de top rond 16.332 punten, maar ook hogere niveaus worden mogelijk.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot