vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Voorbeurs: Licht hogere opening AEX verwacht

De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting hoger van start. Futures op de AEX index noteren een klein uur voor de beursgong op een winst van 0,25 procent. 

Donderdag steeg de AEX na goed ontvangen cijfers van ING, die een tegenwicht vormden voor de koersverliezen van de halfgeleiders. De AEX won 0,4 procent op een slotstand van 751,12 punten. 

Op Wall Street kregen Amerikaanse beleggers donderdag een duwtje in de rug door de vrijgave van meevallende producentenprijzen, nadat een dag eerder de Amerikaanse inflatie in april ook al meeviel, waardoor er steeds meer geloof komt dat de Federal Reserve in juni een pauze zal inlassen en de rente niet verder zal verhogen.

AEX future

De future op de Amsterdamse beurs heeft de afgelopen dagen een volatiel verloop laten zien, maar weet langzaam technisch wel wat te verbeteren. Nadat de future eerst terugkeerde binnen de voormalige neutrale bandbreedte, heeft de koers nu ook een hogere koersbodem weten te vormen boven de oude steun rond 741 punten. De weg ligt hiermee vrij voor een herstel richting de weerstand rond 762 punten. Zolang de koers boven de steun rond 741 punten weet te blijven, handhaven we onze positieve visie voor de future.

 

 

Beurzen VS

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag overwegend lager geëindigd. De S&P 500 daalde 0,2 procent op 4.130,62 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent op 33.309,51 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 12.328,51 punten. 

Walt Disney rapporteerde een kwartaalwinst die voldeed aan de verwachtingen, maar het aandeel sloot zo'n 8,5 procent lager nadat Disney onverwacht een daling van het aantal abonnees bekendmaakte.

Beyond Meat boekte in het eerste kwartaal een kleiner verlies, terwijl de omzet minder hard daalde dan verwacht. Voor het hele jaar rekent het bedrijf op een omzet van 375 miljoen tot 415 miljoen dollar. De analistenconsensus lag op 390 miljoen. Het aandeel steeg woensdag nabeurs aanvankelijk zo'n 10 procent, maar verloor donderdag meer dan 18 procent.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 
Wouter Slot

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot