vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Heineken: eindelijk weer volumestijging ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Heineken: eindelijk weer volumestijging
Beeld: iStock

Heineken: eindelijk weer volumestijging

Nadat de volumes vorig jaar telkens daalden werd er afgelopen kwartaal weer meer bier verkocht. Dat had met name te maken met de afgenomen inflatie, waardoor prijzen niet veel verhoogd hoefden te worden.

De omzet van bierbrouwer Heineken steeg met 7,3% tot €6,8 miljard door hogere verkoopvolumes, maar ook door verhoogde prijzen. Vorig jaar had Heineken veel last van inflatie waardoor het de prijzen aanzienlijk moest verhogen. Daarnaast zaten de verkopen in Vietnam en Nigeria toen tegen en vertrok de brouwer uit Rusland, wat de bedrijfsresultaten drukte. Het is dan ook goed nieuws dat er na enkele kwartalen van volumedalingen weer eens meer bier werd verkocht.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!