vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Hardnekkige inflatie VS, maar gaat rente in de eurozone al in april omlaag?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Jongste inflatiecijfer zet verwachting renteverlaging Fed in juni onder druk
Beeld: ANP

Hardnekkige inflatie VS, maar gaat rente in de eurozone al in april omlaag?

De inflatie in de VS blijkt hardnekkiger dan voorzien. Slecht nieuws voor aandelenbulls die rekenden op een renteverlaging in juni. De eurozone daarentegen is een compleet ander verhaal.

Het jongste inflatiecijfer uit de VS viel licht hoger uit dan verwacht. De zogeheten kerninflatie - dat is de inflatie exclusief volatiele items als voedsel en energie - steeg maand op maand (MoM) met 0,4%. De markt was hier op zoek naar een stijging MoM van 0,3%. Jaar op jaar bedroeg de toename 3,8% en dat is te hoog.

Opnieuw een tegenvaller op inflatievlak dus, en dat zet de verwachting van een eerste renteverlaging door de Fed in juni onder druk.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!