Beurs vandaag

 1. Vooruitblik: TikTok-verkoop, Magnificent Seven, en een correctie, of meer?

  Moet ByteDance TikTok verkopen? Zitten de beurzen in een correctie, of is er meer aan de hand? En gaan de Magnificent Seven inderdaad 38% winststijging boeken in Q1? De komende week krijgen we al veel antwoorden.

 2. Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving

  Opnieuw een verliesdag, waarbij techaandelen de grootste klappen kregen, ook op Wall Street. En binnen 9 uur is de bitcoin halving. Zit er nog een koersstijging in het vat?

 3. Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet

  We zien barsten in de uptrends. Bovendien liggen de beste beleggingsmaanden achter ons. De technische plaatjes suggereren echter: buy the dips.

 4. Slotcall: Gelukkig bestaat de AEX uit meer dan chippers

  Een nieuwe daling van Nederlandse chippers wordt opgevangen door stijgende financials en voedingsfondsen, waardoor de AEX niets doet.

 5. Olieprijs nog niet uitgebroken

  Ruwe olie doet een stapje terug met de koerstoppen van september vorig jaar in zicht. Voor Brent rond $95,84 en voor WTI op $94,57. Olie is nog niet uitgebroken.

 6. Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML

  ASML trok de AEX-index vandaag flink omlaag. Ook de andere cijferaars - JET, TomTom en CM.com - wisten niet te overtuigen. En de 'bitcoinfamilie' heeft een zware dag.

 7. Lijdt u aan FOMO of juist aan OMO?

  Nee, dit gaat niet over een wasmiddel. Na de recente rally krijgen beleggers hoogtevrees. De meter van de Fear & Greed-indicator slaat uit naar 'angst'. 3 seinen staan op rood.

 8. Paniekbarometer springt op Alert-fase I

  Hoewel de technische schade op aandelenmarkten beperkt is, slaat de Europese paniekbarometer uit naar de hoogste stand in 6 maanden. Deze geeft nu Alert-fase I aan.

 9. Slotcall: AEX kansloos onderuit en alle ogen gericht op ASML

  De AEX sluit 1,1% lager en we doen een rondje langs de velden bij ASML, ArcelorMittal, Aperam, Alfen, Just Eat Takeaway, B&S Group, Fastned, ING, KPN, en TomTom.

 10. Moeten banken meer eigen vermogen aanhouden?

  UBS moet van de Zwitserse overheid veel meer eigen vermogen aanhouden en dat heeft gevolgen voor het dividendbeleid en de inkoop van eigen aandelen. Hoe zit dat met de Nederlandse grootbanken?

  UBS is de enig overgebleven grootbank van Zwitserland. De vraag is of deze stap van de Zwitserse overheid gevolgd zal worden door soortgelijke eisen voor eurozonebanken.

 11. ASML oogt wispelturig

  ASML ligt er op langere termijn zeer sterk bij. Maar op korte termijn lekt er juist kapitaal uit het aandeel weg. Wellicht dat een pullback naar €777 nieuwe kansen biedt.

 12. Slotcall: AEX is weer terug bij af en het mysterie van Alfen

  De AEX sluit 0,1% hoger en we doen een rondje langs de velden bij ASML, Adyen, Heijmans, Just Eat Takeaway, Signify, NX Filtration, Vastned, Tesla, Nedap, Kendrion en TomTom.

 13. Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken

  Nu Just Eat Takeaway de dalende trend heeft verlaten, tekent zich een hogere bodem af. Maar de barrière €15,99 moet nog gebroken worden.

 14. Vooruitblik: aftrap cijferseizoen, einde bankenfeestje en CVC naar het Damrak

  Cijfers ASML, Just Eat Takeaway, CM.com, TomTom en Fastned, komt private equity-reus CVC dan eindelijk naar de beurs, winsten bankensector onder druk en escalatie in het Midden-Oosten van het conflict tussen Israël en Iran kan correctiefase inluiden.

 15. Slotcall: even was 900 binnen handbereik, maar Wall Street verpest het feest

  AEX ziet dagwinst volledig verdampen. Nerveuze start van het cijferseizoen in de VS. Kendrion verrast, paniekbarometer loopt op en oh la la, zie de Amerikaanse rente vliegen.