vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Vooruitblik: áls, áls, nou, dan ligt er een enorme kans’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Vooruitblik: áls, áls, nou, dan ligt er een enorme kans
Beeld: iStock

Vooruitblik: áls, áls, nou, dan ligt er een enorme kans

Winstverwachtingen VS gaan ineens als een speer, is economisch én winstherstel écht aanstaande? Q2's Adyen, Aegon, TKH, BAM en Fastned.

Decennia-oude statistieken maken duidelijk: in september en oktober willen de beurzen nog wel eens bokken. Er waren in deze maanden ook vaker beurskrachs dan gemiddeld (1929, 1987 en 2008 bijvoorbeeld) en al helemaal dan ons lief is.

Vervolgens laten november en december dan statistisch weer herstel zien, waarna we vrolijk kerst en oud & nieuw vieren, ofwel de beroemde eindejaarsrally.

let wel, dit is statistiek en dus ieder jaar opnieuw is er garantie tot de voordeur. Het is alleen wel goed om te weten en om er rekening mee te houden.

Dit jaar al helemaal, want u hebt de economische schattingen en outlooks van met name de groei- en technologie-aandelen gezien: het economische herstel zou zo ongeveer in Q4 moeten beginnen. Of dat moet het dieptepunt van de stagnatie dit jaar zijn, want er is formeel geen sprake van een wereldwijde recessie.

Komt die nog, of niet en gaat de economie dan weer draaien? En hoe hard dan?

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!