vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Musk overweegt aandelen Disney te kopen
Beeld: ABM Financial News

Musk overweegt aandelen Disney te kopen

(ABM FN-Dow Jones) Elon Musk overweegt aandelen Disney te kopen als Nelson Peltz in het bestuur komt van het bedrijf. Dit meldde de topman van Tesla woensdag op X. 

Miljardair Peltz hoopt woensdag via een cruciale aandeelhoudersvergadering in te breken in het Disney-bestuur, iets dat CEO Bob Iger al een tijd tegenhoudt. 

Musk is van mening dat Peltz in het bestuur van Disney moet. "Hij kan het bedrijf helpen hervormen en de kwaliteit van het product verbeteren, terwijl hij in het beste belang van de aandeelhouders handelt, zoals hij bij veel andere bedrijven heeft gedaan", aldus Musk op X. 

Musk denkt dat Peltz in het bestuur de aandelenkoers van Disney "significant" kan laten stijgen. "Ik heb momenteel geen aandelen Disney, maar ik zou de aandelen zeker kopen als Peltz in het bestuur komt. Zijn trackrecord is uitstekend."

Disney is overigens een van de bedrijven die vorig jaar aangaven niet langer op X, eigendom van Musk, te willen adverteren.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!