vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Koerssprong Nio na miljardeninjectie uit Abu Dhabi
Beeld: ABM Financial News

Koerssprong Nio na miljardeninjectie uit Abu Dhabi

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Nio steeg maandag sterk nadat de Chinese fabrikant van elektrische auto's bekendmaakte dat een investeerder uit Abu Dhabi 2,2 miljard dollar in het bedrijf steekt.

Het aandeel steeg voorbeurs met 8 procent tot 8,64 dollar. De koper CYVN kon de stukken kopen voor 7,50 dollar per stuk.

De investeerder CYVN investeerde al in juli 738,5 miljoen dollar in het Chinese bedrijf en kocht ook voor 350 miljoen dollar aan aandelen Nio van investeerder Tencent. Door de nieuwe injectie krijgt de investeerder uit Abu Dhabi een belang van 20 procent.

Nio focust op het duurdere segment elektrische auto's, maar het bedrijf heeft banen geschrapt en projecten verkleind. Dit is vooral het gevolg van de prijsoorlog met rivalen zoals Tesla.

CYVN mag nu twee commissarissen beno

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!