vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Correctie: UnitedHealth presteert beter dan verwacht
Beeld: United Health

Correctie: UnitedHealth presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) UnitedHealth heeft in het derde kwartaal van 2023 de verwachtingen overtroffen en verhoogde de winstoutlook voor heel het jaar nog iets verder. Dit maakte het Amerikaanse gezondheidszorg- en verzekeringsconcern vrijdag voorbeurs bekend.

Voor 2023 verhoogde het bedrijf de verwachting voor de aangepaste winst van 24,70 tot 25,00 dollar per aandeel, naar 24,85 tot 25,00 dollar per aandeel.

Resultaten

De totale omzet steeg in het derde kwartaal met 14,0 procent op jaarbasis naar 92,4 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een omzet van 91,4 miljard dollar. De omzet bij Optum steeg van 46,6 miljard tot 56,7 miljard dollar.

De nettowinst steeg naar 6,0 miljard dollar ten opzichte van bijna 5,4 miljard dollar een jaar eerder.

Per aandeel betekent dit een winst van 6,24 dollar tegen 5,55 dollar een jaar eerder.

Exclusief eenmalige posten overtrof de aangepaste winst per aandeel van 6,56 dollar de analistenconsensus van FactSet van 6,33 dollar.

Voorbeurs reageerde het aandeel positief en noteerde 0,3 procent hoger. 

Correctie: om juiste omzet bij Optum te vermelden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!