vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Jefferies verlaagt koersdoel Ebusco
Beeld: Ebusco

Jefferies verlaagt koersdoel Ebusco

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft woensdag het koersdoel voor Ebusco verlaagd van 23,00 naar 18,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist David Kerstens stelde dat de jaarresultaten van de bussenbouwer uit Deurne tegenvielen door verstoringen in de aanvoerketens. Voor 2023 verwacht Ebusco dat 550 tot 600 bussen zullen bijdragen aan de omzet, terwijl de doelstelling voor meer dan 3.000 bussen binnen vijf jaar werd gehandhaafd.

Kerstens ziet dat Ebusco de productiecapaciteit opvoert. Daarbij kijkt het naar een nieuwe partnerfabrikant in Europa, wat minder investeringen vergt dan een eigen fabriek.

Jefferies handhaafde het koopadvies. Kerstens verwacht dat de orderinstroom flink zal stijgen, omdat de 3.0 bus van Ebusco een "superieur" kostenplaatje, de zogeheten total cost of ownership, oplevert voor de gebruiker.

Met het nieuwe koersdoel is de waardering van Ebusco in lijn met die van andere fabrikanten van elektrische bussen, aldus de zakenbank.

Het aandeel Ebusco steeg woensdagochtend met 0,3 procent tot 9,08 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!