vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
'Handhaving doelstellingen 2025 door Kendrion positief'
Beeld: Kendrion

'Handhaving doelstellingen 2025 door Kendrion positief'

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft de doelstellingen voor 2025 gehandhaafd, ondanks de moeilijke afgelopen twee jaar, en dat is positief. Dit oordeelde analist Johan van den Hooven van Edison Research donderdag.

Kendrion mikt op een autonome omzetgroei van minimaal 5 procent tussen 2019 en 2025, en een aangepaste EBITDA-marge van ten minste 15 procent in 2025. Ook wil Kendrion 35 tot 50 procent van de nettowinst blijven uitkeren aan aandeelhouders.

Een positieve boodschap, zo oordeelde Van den Hooven. "Kendrion loopt achter op de verwachting voor de omzetgroei, dus dat duidt op een flinke versnelling in de komende jaren", aldus de analist, die een handhaving van de doelstellingen ook verwacht had. Desondanks zijn er volgens hem twijfels in de markt of Kendrion de doelen zal halen. Maar 2025 ligt nog ver weg, zo zei de analist.

Kendrion is van plan Automotive op te splitsen in twee divisies, namelijk een kerntak die zich richt op bestaande technologieën voor auto's met een verbrandingsmotor en een 'E'-tak die zich richt op onder meer autonoom en elektrisch rijden.

De opsplitsing noemde Van den Hooven "zeer goed". "We kunnen dan beter zien hoe Kendrion zich ontwikkelt in de nieuwe segmenten. En die nieuwe structuur moet jaarlijks 4 miljoen euro aan kostenbesparingen opleveren."

Het aandeel Kendrion steeg donderdagochtend met 0,9 procent tot 15,94 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Kendrion 15,400 -0,400 -2,53% 24 mrt

Laatste nieuws

  1. 25 mrt Aandeel Pharming sluit 33 procent hoger
  2. 24 mrt Beursupdate: AEX op Wall Street
  3. 24 mrt Wall Street hoger gesloten
  4. 24 mrt Olieprijs lager gesloten
  5. 24 mrt Update: groen licht van FDA voor leniolisib van Pharming
  6. 24 mrt AEX houdt stand ondanks zorgen bankencrisis
  7. 24 mrt Wall Street koerst af op licht hoger slot
  8. 24 mrt Europese beurzen lager gesloten
  9. 24 mrt Sterk herstel omzet SnowWorld
  10. 24 mrt SnowWorld boekt hogere omzet en reduceert verlies