vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Keuzehulp: zo vindt u in 9 stappen de beste broker’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Keuzehulp: zo vindt u in 9 stappen de beste broker

Keuzehulp: zo vindt u in 9 stappen de beste broker

De concurrentie tussen brokers is groot. Met lagere kosten, rente op cash, spaarplannen en gelikte handelsplatforms proberen zij beleggers te trekken. Hoe vindt u de beste aanbieder?Toen de spaarrente rond het nulpunt schommelde en zelfs de meest verstokte spaarders een beleggingsrekening openden onder het motto There Is No Alternative (TINA), buitelden brokers over elkaar heen om beleggers te verleiden met hen zaken te doen. Dat deden ze onder andere door ‘gratis’ transacties aan te bieden. ‘Het was een enorme vechtmarkt’, blikt Stephan Freelink terug. Hij is oprichter van vergelijkingssite Finner. ‘Brokers haalden klanten binnen met verliesgevende tarieven.’Inmiddels is de storm gaan liggen, maar de concurrentie is nog altijd stevig. Alleen concurreren brokers volgens Freelink nu vooral met elkaar op basis van functionaliteit. Denk bijvoorbeeld aan spaarplannen, waarbij klanten elke maand een vast bedrag kunnen inleggen in ETF’s of beleggingsfondsen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niet meer op prijs wordt geconcurreerd. Zo zette broker Saxo onlangs nog rigoureus het mes in de tarieven. Natuurlijk zijn lage transactiekosten mooi meegenomen, vooral voor wie actief handelt. Maar bedenk wel dat voor niets de zon opgaat: er is altijd een prijs.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!