vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Mercedes lijkt slag om EV te verliezen ’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Mercedes lijkt slag om EV te verliezen
Beeld: iStock

Mercedes lijkt slag om EV te verliezen

Mercedes-Benz Group heeft een moeilijk eerste kwartaal achter de rug. De Ebit-marge daalde naar 9%, waar die twee jaar geleden nog boven de 16% lag. De vrije kasstroom nam iets toe tot €2,23 miljard maar de omzet daalde met 4,4% en de winst per aandeel viel ruim 22% terug.

De Duitse fabrikant schreef de zwakke prestaties bij de autodivisie toe aan de effecten van modelwijzigingen, met name in de E-Klasse en de AMG-afgeleiden daarvan.

Dat is iets dat de komende kwartalen zou moeten verbeteren. Ernstiger zijn de matige verkoop van de S-Klasse, de zeer moeilijke marktomstandigheden in China en de moeizame prijsstelling.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!