vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘GBL verkoopt deel Adidas-aandelen. Dit is de huidige discount van het aandeel’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Dit is discount GBL na de kwartaalcijfers
Beeld: ANP. Oud-voetballer David Beckham bij viering 30-jarig jubileum Adidas Predator voetbalschoenen in Bangkok

GBL verkoopt deel Adidas-aandelen. Dit is de huidige discount van het aandeel

De investeringsmaatschappij zag de netto vermogenswaarde toenemen naar €118 per aandeel. Zo heeft GBL een deel van de winst in Adidas verzilverd. Is sprake van een aantrekkelijke discount?

De netto vermogenswaarde per aandeel van investeringsmaatschappij GBL is in het eerste kwartaal met 4,4% gestegen naar €118,61. Bij de beursgenoteerde deelnemingen waren SGS, Adidas en Imerys goed voor waardestijgingen, terwijl Pernod Ricard, Umicore en Concentrix rode cijfers lieten zien in Q1.

GBL heeft een deel van het belang in Adidas in maart van de hand gedaan. Ongeveer een tiende van de aandelen is verkocht voor in totaal €258 miljoen. De boekwinst op deze transactie is €155 miljoen.

We zetten waarde van de belangen in verschillende bedrijven op een rij. Hoe groot is de discount? En is het een interessante belegging?

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!