vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Bpost flink geraakt door zwakke Amerikaanse markt’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Aanhoudende zwakte in Noord-Amerika voor Bpost
Beeld: Bpost

Bpost flink geraakt door zwakke Amerikaanse markt

Het Belgische Bpost heeft een moeizame jaarstart gekend. De pijn zit wederom vooral in Noord-Amerika. Beleggers geven het aandeel een stevige tik naar beneden.

Bpost boekte over het eerste kwartaal voor €993,0 miljoen aan bedrijfsopbrengsten, 5,3% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. De inkomsten in thuisland België bleven nagenoeg vlak op €565,8 miljoen. Dit bedrag is wel voor €4,8 miljoen gedrukt door lagere overheidscompensatie voor de verlenging van de persconcessies met zes maanden tot juni 2024.

Binnenlandse postvolumes krompen met 6,7% wat deels werd gecompenseerd door een positief prijseffect van 3,9%. De binnenlandse pakketvolumes stegen met 2,9% en daarbij was nog sprake van een positief prijseffect van 1,3%.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!