vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Aandeel Philips knalt na schikking omhoog, hoe nu verder?
Beeld: iStock

Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

Het aandeel Philips steeg maandagochtend flink nadat het bedrijf vriend en vijand verraste door nu al een schikking in de VS te bereiken tegen een aanzienlijk lager bedrag dan gevreesd.

Waar de markt een schade had ingeprijsd van circa $4 à $5 miljard, liet het veelgeplaagde concern weten een schikking te hebben bereikt die 'slechts' $1,1 miljard kost.

Dat is een fors verschil en dus reden voor een enorme opluchtingsrally. Het aandeel noteerde maar liefst 40% hoger door dit nieuws, waarmee het concern zo'n €7 miljard aan market cap mocht bijschrijven. Het heeft er alle schijn van dat enkele partijen noodgedwongen hun shortposities hebben moeten sluiten (tegen flink hogere koersen), al zijn de totale posities van de hedge funds uiteraard niet bekend.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!