vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Toekomst van ASMI ziet er nu nog beter uit’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Outlookverhoging en optimisme over de markt
Beeld: iStock

Toekomst van ASMI ziet er nu nog beter uit

Het aandeel ASMI reageert opgetogen op de kwartaalcijfers. Of eigenlijk de outlook, die veel beter is dan wat het bedrijf eerder dit jaar voorzag.

De omzet in het eerste kwartaal is uitgekomen op €639 miljoen, een daling van precies 10% ten opzichte van vorig jaar. Maar het was wel helemaal aan de bovenkant van de bandbreedte die ASMI bij het vorige kwartaalbericht heeft gegeven: €600 tot €640 miljoen.

De brutomarge op deze omzet is uitgekomen op een mooie 52,9%, tegenover 51,1% vorig jaar. De hogere marge wordt veroorzaakt door een gunstigere samenstelling van de verkochte producten en door een hoge omzet in China.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!