vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Alles lijkt tegen te zitten bij Tesla: waarom blijft Elon Musk optimistisch?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Elon Musk terecht optimistisch over de planning van aandeel Tesla?
Beeld: iStock

Alles lijkt tegen te zitten bij Tesla: waarom blijft Elon Musk optimistisch?

Ondanks een omzet en margedaling reageerden beleggers toch positief op het kwartaalbericht. Dit had onder meer te maken met de grote plannen van Tesla.

De omzet van Tesla daalde in het eerste kwartaal van dit jaar met 9% tot $21,3 miljard. Het bedrijf had met meerdere tegenvallers te maken, zoals de aangestoken brand in de fabriek in Berlijn en de aanvoering van onderdelen van deze fabriek door de blokkade van de rode zee. Ook bracht het opschalen van de geüpdatete Model 3 onverwachte moeilijkheden met zich mee. Daarnaast raakten elektrische autoverkopen in het algemeen in het slop.

Tesla heeft ook prijsverlagingen doorgevoerd voor de auto’s en voor de zelfrijdende software. Om dit te compenseren heeft het eveneens kosten kunnen besparen en ontsloeg het bedrijf recent 10% van het personeel. Toch daalde de aangepaste Ebitda met 21% tot $3,3 miljard waardoor de marge uitkwam op 15,9%. Dit kwam ook deels door het opschalen van de productie van de cybertruck.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!