vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Claim overschaduwt goede cijfers aandeel verfconcern AkzoNobel
Beeld: iStock

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

De cijfers van AkzoNobel waren in orde. Helaas werden deze overschaduwd door een forse schadeclaim tegen de verffabrikant.

AkzoNobel meldde eerder deze week, naar verwachting, duidelijk verbeterde resultaten. Helaas werden beleggers ook getrakteerd op een spook uit het verleden: een al langer lopend dispuut rond een LNG-project in Australië heeft ondanks een aantal gesprekken om tot een oplossing te komen ertoe geleid dat er een schadeclaim is ingediend tegen het concern.

De melding rond dit dispuut dook voor het eerst op in het jaarverslag 2023, ondanks dat dit al beduidend langer loopt. Het is mogelijk dat het management dit heeft onderschat, danwel ervan uit is gegaan dat dit niet tot een gerechtelijke procedure zou leiden, of soepel geschikt kon worden. Nu het toch een gang naar de rechter wordt, achtte het concern het ook nu pas gepast hier melding van te maken.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!