vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee

Dit artikel is alleen voor abonnees

Wilt u het artikel ‘Intel ligt op koers, maar vormt ban van China een serieus risico?’ verder lezen?

Voor slechts 15,95 per maand heeft u onbeperkt toegang tot onze Premium content en ontvangt u dagelijks professionele aandelenanalyses en kooptips.

Premium Intel ligt op koers, maar vormt ban van China een serieus risico?
Beeld: iStock

Intel ligt op koers, maar vormt ban van China een serieus risico?

Intel kondigde drie jaar geleden grootste plannen en het gaat de goede kant op. De Chinese overheid is echter minder blij met het bedrijf en doet de chipmaker in de ban.

Intel is inmiddels al drie jaar geleden met een inhaalslag begonnen toen de huidige CEO Pat Gelsinger het roer overnam en het concern zet daarvoor alles op alles. Er wordt met miljarden gesmeten om de achterstand op Samsung en vooral TSMC in te lopen en nieuwe productiecapaciteit te bouwen.

Om dit te bekostigen werden er aandelen van meerdere dochterondernemingen verkocht en let het bedrijf op de kosten. Daarnaast speelt Intel in op de wens van overheden om chipproductiecapaciteit op eigen bodem te hebben.

Dit artikel is alleen voor abonnees.
Wilt u verder lezen en meer rendement behalen?

U leest onze Premium artikelen voor slechts 4,32 per week. Als abonnee van Tostrams ontvangt u onbeperkt toegang tot al onze onafhankelijke analyses en kooptips. Neem nu een abonnement op Tostrams en verhoog het rendement op uw beleggingen!