Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ING
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ING

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor ING verhoogd van 18,30 naar 19,80 euro bij handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

ING kwam afgelopen week met ambitieuzere doelstellingen dan verwacht, aldus UBS. Het doel voor het rendement op eigen vermogen steeg van 12 naar 14 procent. De plannen, die uit de doeken werden gedaan tijdens een beleggersdag in Londen, zijn gericht op verdere groei, investeringen in het platform en optimalisatie van het kapitaal.

UBS verhoogde de taxaties voor de brutowinst marginaal, maar voor de winst per aandeel substantieel, met 6 procent voor de winst in 2027.

UBS verwacht voor 2027 een rendement op eigen vermogen van 13,3 procent en zit daarmee onder de doelstelling van ING zelf, maar er is wel opwaartse potentie als de inkomsten van de bank meevallen, aldus de analisten.

Verder blijft ING in vergelijking tot andere Europese banken erg aantrekkelijk qua dividend en de inkoop van eigen aandelen.

Het aandeel ING steeg woensdagochtend met 0,3 procent tot 15,83 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!