vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Vlakke opening Wall Street voorzien
Beeld: ABM Financial News

Vlakke opening Wall Street voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een licht lagere opening tegemoet.

Futures op de S&P 500 noteerden circa een half uur voor opening van Wall Street 0,2 procent lager. 

Aandelen nemen een adempauze na de recente stijgingen als gevolg van economische data die de hoop op renteverlagingen van de Fed in 2024 levend houden, zei strateeg Anthony Saglimbene van Ameriprise Financial.

De lagere futures lijken woensdag vooral het gevolg van opmerkingen van verschillende Fed-leden.

Boston Fed-president Susan Collins was woensdag de laatste beleidsmaker van de centrale bank die aangaf dat de rentetarieven waarschijnlijk stabiel zullen blijven totdat de inflatie duidelijk in de richting van de door de Fed beoogde bandbreedte van 2 procent beweegt.

De opmerkingen van Collins kwamen overeen met die van de Fed-president van Minneapolis, Neel Kashkari en de president van de Richmond Fed, Tom Barkin eerder deze week. Ze waren ook allemaal grofweg in lijn met de richtlijnen die de Fed had afgegeven na haar laatste bijeenkomst eerder deze maand.

Donderdag en vrijdag zullen nog meer Fed-functionarissen spreken.

De kans op een renteverlaging in juni wordt door de markt momenteel ingeschat op slechts 8 procent, zo blijkt uit de FedWatch Tool van CME. Voor juli wordt de kans op een verlaging met 25 basispunten op krap 33 procent geschat. 

Eerder vandaag handhaafde de Bank of England de rente op 5,25 procent. 

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 4 mei flink gestegen, zo bleek donderdagmiddag. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 231.000, ofwel een stijging van 22.000. De verwachting lag op 214.000 aanvragen. Het cijfer van vorige week werd met 1.000 verhoogd naar 209.000.

De olieprijzen wisten verder terreinwinst te boeken na de ommekeer gedurende de handel van woensdag, mede veroorzaakt door de krimpende Amerikaanse voorraden ruwe olie. De olieprijzen stegen met circa 0,7 procent.

De tienjarige rentes in de VS liepen wat op tot 4,494 procent en de euro/dollar koerste rond een niveau van 1,0744.

Bedrijfsnieuws

De Britse chipontwerper ARM rapporteerde sterke cijfers, maar de aandelen daalden tijdens de handel voorbeurs met 5,9 procent, omdat de outlook beleggers niet kon overtuigen.

De aandelen van Airbnb daalden met grofweg 7,8 procent voorbeurs, nadat de kwartaalprognoses investeerders teleurstelden.

Online broker Robinhood Markets werd juist voor de openingsbel circa 7 procent meer waard, nadat het een recordomzet en winst rapporteerde in het afgelopen kwartaal, die de verwachtingen van analisten overtrof.

SolarEdge Technologies daalde met 8 procent voor de openingsbel, nadat de fabrikant van zonne-energieapparatuur een groter verlies boekte dan verwacht in het eerste kwartaal. Bovendien stelde de verwachtingen voor het tweede kwartaal teleur.

AppLovin, dat technologieën ontwikkelt om klant en bedrijf dichter bij elkaar te brengen, rapporteerde een stijging van 48 procent in de omzet in het eerste kwartaal, waardoor het aandeel voor de openingsbel ruim 15 procent konden bijschrijven.

De aandelen van het plantaardige vleesbedrijf Beyond Meat daalden met 15 procent, nadat het een daling van de omzet in het eerste kwartaal rapporteerde.

AMC Entertainment rapporteerde een verlies over het eerste kwartaal dat kleiner was dan een jaar eerder. CEO Adam Aron zei dat de bioscoopketen ‘al een tijdje had verwacht dat de Hollywood-acteurs- en schrijversstakingen van 2023 een impact zouden hebben op de box office in het eerste kwartaal’, maar ‘gesterkt was door de kracht van de bioscoopbezoeken in maart, wat ons eraan herinnerde dat beter tijden voor de hand liggen.” De aandelen daalden voor de openingsbel met 3,5 procent.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 5.187,67 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 38.056,39 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent lager op 16.302,76 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!