vergrootglas monitor grafiek omhoogMarkt Monitor
Word abonnee
Flow Traders draagt Owain Lloyd voor als CTO
Beeld: Flow Traders

Flow Traders draagt Owain Lloyd voor als CTO

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders heeft Owain Lloyd in dienst genomen als directeur Technologie en draagt hem voor als uitvoerend directeur en Chief Technology Officer, in afwachting van goedkeuring door aandeel- en toezichthouders. Dat maakte het handelshuis dinsdag bekend. 

Lloyd gaat per 1 mei aan de slag als Director of Technology. Hij is afkomstig van Numeus Research, waar hij sinds 2022 CTO was. Eerder werkte hij drie jaar als mede-oprichter bij de marketmaker voor digitale beleggingen Mercury Trading en voordien bij JPMorgan en Morgan Stanley.

Als CTO wordt Lloyd verantwoordelijk voor de het wereldwijde functioneren van de technologie van het bedrijf en de strategieën voor de infrastructuur, connectiviteit, data en productontwikkeling van Flow verder ontwikkelen.

Hij zal nauw samenwerken met de CEO en CFO en met de onderdelen Trading en Business Support. 

"Er vinden monumentale verschuvingen plaats in de financiële markten door digitalisering, data en technologische innovatie, waardoor de financiële markten o het punt staan om verder te transformeren", stelde CEO Mike Kuehnel, die de expertise van Lloyd in marketmaking speciaal vermeldde als een instrument om de technologische ruggegraat van Flow Traders wereldwijd te versterken. 

De benoeming zal moeten worden goedgekeurd door de jaarvergadering op 13 juni. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Tostrams dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!